Werk, geld en uitkering

Schuldhulpverlening

Schulden? Wacht niet te lang met het vragen van hulp!

Schulden lopen snel op en kunnen het best worden aangepakt als ze nog niet te hoog zijn. Als u een schuld niet betaalt, kan de schuldeiser beslag laten leggen op uw uitkering. De ISD Kompas is dan wettelijk verplicht een deel van uw uitkering in te houden en aan de deurwaarder of de schuldeiser te betalen.

ISD Kompas kan u - samen met het Algemeen Maatschappelijk Werk en eventueel de Gemeentelijke Kredietbank - helpen uw financiële situatie te verbeteren, maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo bent u verplicht hulp van Maatschappelijk Werk te aanvaarden en kunnen we ervoor kiezen dat uw vaste lasten direct van uw uitkering worden betaald.

Voor een aanvraag schuldhulpverlening neemt u contact op met Algemeen Maatschappelijk Werk.

Hulp bij schulden

De mensen van de schuldhulpverlening brengen uw situatie in kaart en treffen een regeling met uw schuldeisers. Een hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

Soms is het nodig dat de schuldhulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen er dan voor dat uw vaste lasten van dit inkomen betaald worden. Elke week of maand krijgt u een deel van uw inkomen om boodschappen van te doen. Dit heet budgetbeheer. Het uiteindelijke doel is dat u uw geldzaken weer onder controle hebt en zonder schulden verder kunt.

Hoe regel ik hulp?

Voor schuldhulpverlening van de gemeente komt u in aanmerking als u (dreigende) schulden heeft die u niet zelf kunt oplossen. U moet wel ingeschreven staan in de gemeente.

Het Algemeen Maatschappelijk Werk is gelegen aan de Pastorijstraat 31 in Nuth. Voor het maken van een afspraak contact op met MeanderGroep via telefoonnummer 045-565 75 85. Ze zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Ook kunt u op werkdagen terecht op het inloopspreekuur van 8.30 uur tot 10.00 uur

Zie ook